Zanshin - Egyesület

Zanshin Aikido Sportegyesület

Egyesületünk 1989-ben kezdte meg működését. Az első és hosszú ideig az egyetlen aikido lehetőséget nyújtó szervezet volt a régióban.
Az egyület alapítója és elnöke Juhász Csaba.

Az egyesület célul tűzte ki az aikido személyre szóló tanítását az Aikikai Hombu Dojo / 17-18 Wakamatsu Cho, Shinjuku-ku, Tokyo, 162-0056 Japan / iránymutatása alapján.

Gyermekek és fiatalok testi és közösségi nevelésével, táboroztatásával, felnőttek mozgáskultúrájának fejlesztésével, az egészséges életmód hangsúlyozásával foglalkozunk az Aikido segítségével. Egyesületünk fő célja az egészséges életmódra nevelés és az egészség helyreállítása a mozgáson keresztül. Munkánk során tagjaink megtanulják miként használhatják az Aikido eredményeit a mindennapi életben, hogyan fejleszthetik, nyerhetik vissza  egészségüket, mozgásképességüket. 

Az Aikido edzések tagjaink számára heti 6 napon, akár heti 10 edzésen elérhetőek. Munkánk során megismertettük, terjesztettük az aikido-t Sopronban, Hegykőn, Kapuváron, és a régióban. 

Edzéseinken jelenleg mintegy 150 fő vesz részt. Az edzéseket Sopronban (két helyszínen), Hegykőn, és Kapuváron tartjuk. Az edzéseket 5 éves kortól lehet folytatni.

A szakmai munkát 6 Aikido mester biztosítja.

A közösségi életet célzó programjainkat, a testi és szellemi nevelést, az Aikido népszerűsítését, az edzéseket, bemutatókat a Sopron – Fertődi kistérségben, Sopronban, Hegykőn és Kapuváron tartjuk. Az agyi katasztrófások és a Mozdulj! programban résztvevő túlsúlyos gyerekek, fiatalok számára Sopronban biztosítunk lehetőséget.

2005 őszén megnyitottuk a Yamaishi dojo-t Hegykőn.

2013 tavaszán megnyílt a kapuvári Jyomon dojo.

2016-ban megnyílt az NSA dojo Sopronban.